Royal Dutch Shell Plc  .com Rotating Header Image

PZC.nl: ‘Shell gaat banen schrappen’

1 januari 2008

LONDEN (ANP) – Shell is van plan duizenden banen te schrappen om de kosten te drukken en de bedrijfsstructuur te vereenvoudigen. Dat meldden diverse Britse media. 

VORIGE STARTSTOPVOLGENDE
Het zou met name gaan om 3600 banen bij de informatietechnologiedivisie. Het olieconcern wil een groot deel van de it-activiteiten uitbesteden. Shell zou ook streven naar banenreducties bij andere onderdelen, waaronder de financiële afdeling. Bij het concern, actief in 130 landen, werken 108.000 mensen.

Een woordvoerder van Shell wilde maandag bevestigen noch ontkennen dat het bedrijf banen gaat schrappen. Het concern komt in maart met nadere mededelingen, zei hij. De woordvoerder wees er verder op dat Shell al sinds een jaar ,,aan het kijken is naar uitbesteding van een deel van de it”. Het concern heeft onlangs zijn werknemers wereldwijd ingelicht over de stand van zaken hiervan.

http://www.pzc.nl/internationaal/economie/2393879/Shell-gaat-banen-schrappen.ece

royaldutchshellplc.com and its sister websites royaldutchshellgroup.com, shellenergy.website, shellnazihistory.com, royaldutchshell.website, johndonovan.website, shellnews.net and shell2004.com are all owned by John Donovan. There is also a Wikipedia article.

0 Comments on “PZC.nl: ‘Shell gaat banen schrappen’”

Leave a Comment

%d bloggers like this: