Royal Dutch Shell Plc  .com Rotating Header Image

tweakers.net: ‘Shell schrapt duizenden it-banen’

Door Wilbert de Vries, dinsdag 1 januari 2008 12:56, views: 13.497

Shell werkt aan plannen om nagenoeg zijn gehele it-afdeling uit te besteden aan automatiseerders. Hierdoor zouden mogelijk meer dan drieduizend it-banen bij de oliemaatschappij op de tocht staan.

Eerder al had Shell aangegeven te willen besparen. De schaal waarop dit nu lijkt te gaan gebeuren, heeft ook eigen werknemers verrast. Enkelen hebben de plannen daarom laten uitlekken, zo meldde Telegraph.co.uk eind vorige week. Hoewel er ook op de financiële afdeling zou worden gesaneerd, wordt de it-afdeling het hardst geraakt, aldus de krant. Op deze afdeling zouden 3200 banen op de tocht staan die mogelijk worden uitbesteed aan automatiseerders.

Naar verluidt zou het besluit van Shell om nagenoeg de hele it-afdeling de deur uit te doen, tijdens een vergadering vlak voor Kerstmis zijn genomen. EDS, AT&T en T-Systems zullen volgens ingewijden het werk overnemen. Vanaf 8 januari worden er met het getroffen personeel gesprekken gehouden om de plannen nader toe te lichten.

In een uitgelekte e-mail, omschrijft vice-president Goh Swee Chen de plannen als ‘substantieel’. De mail, waarvan de inhoud in bezit kwam van de bekende anti-Shell-website Royaldutchshellplc.com, is door de oliemaatschappij als authentiek erkend. Een anonieme werknemer liet aan de website weten dat Shell 400 it’ers zelf in dienst wil houden en het werk van 3200 anderen wil uitbesteden. Over de inhoud van de plannen heeft Shell echter geen duidelijkheid gegeven.

http://pro.tweakers.net/nieuws/51062/shell-schrapt-duizenden-it-banen.html

royaldutchshellplc.com and its also non-profit sister websites royaldutchshellgroup.com, shellenergy.website, shellnazihistory.com, royaldutchshell.website, johndonovan.website, shellnews.net and shell2004.com are all owned by John Donovan. There is also a Wikipedia article.

0 Comments on “tweakers.net: ‘Shell schrapt duizenden it-banen’”

Leave a Comment

%d bloggers like this: