Royal Dutch Shell Plc  .com Rotating Header Image

volkskrant.nl: ‘Grote reorganisatie bij ict-divisie Shell kost duizenden banen’

Van onze verslaggever Wouter Keuning
gepubliceerd op 03 januari 2008 02:51 , bijgewerkt op 02:51

Amsterdam – De geruchten dat Shell 3200 banen gaat schrappen en uitbesteden om kosten te besparen, worden steeds hardnekkiger. Het zou voornamelijk om banen bij de ict-divisie van het bedrijf gaan. Of er ook banen verloren zullen gaan in Nederland is nog onduidelijk. Shell heeft wereldwijd 108 duizend werknemers in dienst.

Britse media meldden eerder al dat een mail van Goh Swee Chen, de vice-president van de ict-divisie van Shell was gelekt naar de website royaldutchshellplc.com, die het bedrijf kritisch volgt. In de mail stond dat drie bedrijven waren benaderd voor de uitbesteding van het werk: AT & T, EDS en T-systems. In 2008 moeten de contracten worden getekend.

Een woordvoerder van Shell bevestigt dat het concern momenteel ‘commerciële gesprekken’ voert, maar kan geen namen noemen van partijen waarmee wordt gesproken. ‘In de loop van 2008 wordt meer duidelijk. Dan pas kunnen we verdere details geven.’

Verder laat hij weten dat Shell al sinds 2005 bezig is met het ‘simplificeren van de organisatie’. ‘We zijn bezig met verschillende trajecten. Ict is inderdaad een van de afdelingen waar we naar kijken, maar daar zijn we al een jaar mee bezig.’

Egbert Schellenberg, bestuurder van FNV Bondgenoten bevestigt dat Shell een reorganisatoe doorvoert. ‘Een deel van de ict-activiteiten wordt geschrapt, een deel wordt uitbesteed aan Oost-Europa. Daarbij zullen in Nederland ook banen verloren gaan. Hoeveel is nog niet bekend.’ Shell hoeft niet te vrezen dat FNV Bondgenoten actie gaat voeren. ‘Daarvoor hebben we te weinig leden bij de betreffende afdelingen’, zegt Schellenberg.

Shelltopman Jeroen van der Veer zei vorige maand dat zijn bedrijf kostenbesparingen moet doorvoeren omdat de kosten van het winnen van olie 65 procent zijn gestegen in twee jaar tijd.

http://www.volkskrant.nl/economie/article491552.ece/Grote_reorganisatie_bij_ict-divisie_Shell_kost_duizenden_banen

royaldutchshellplc.com and its sister websites royaldutchshellgroup.com, shellenergy.website, shellnazihistory.com, royaldutchshell.website, johndonovan.website, shellnews.net and shell2004.com are all owned by John Donovan. There is also a Wikipedia article.

0 Comments on “volkskrant.nl: ‘Grote reorganisatie bij ict-divisie Shell kost duizenden banen’”

Leave a Comment

%d bloggers like this: