Royal Dutch Shell Plc  .com Rotating Header Image

Snur Shell på hodet

LB_Peter_Voser__169051c.jpg

Finansdirektør Peter Voser som overtar som toppsjef i Shell 1 juli 2009. Foto: Fred Ernst, AP/Scanpix

Snur Shell på hodet

Påtroppende Shell-sjef Peter Voser ventes å offentliggjøre store endringer i Royal Dutch Shell, skriver den britiske avisen Financial Times.

TDN Finans ,  Espen Bjerke

Publisert: 27.05.2009 – 08:43 Oppdatert: 27.05.2009 – 09:22

Påtroppende sjef i Royal Dutch Shell Peter Voser rydder veien for en kraftig omveltning blant oljeselskapets ledergruppe. Målet er trolig å få stålkontroll på kostnadene når han formelt overtar som Shell-sjef 1. juli

Tirsdag ble det klart at Linda Cook går av om bare få dager. Linda Cook ledet Gas & Power, Shell Trading, Global Solutions og Tehnology-virksomhetene. Det åpner ifølge Financial Times for en opprydning i ledelsen. Cook var blant favorittene til å overta som konsernsjef i selskapet i fjor.

Cook går av samtidig som at 200 av Shells øverste ledere møtes i Berlin for et todagersmøte der det nå er ventet at reorganiseringen vil bli presentert. Bakgrunn

Shell-ledere sier til Financial Times at de venter at reorganiseringen inkluderer en sammenslåing av selskapets gass/kraft-virksomhet med selskapets leting og produksjons-divisjon.

Ifølge royaldutchshellplc.com, som er et uavhengig nettsted for Shell-ansatte, vil mer enn 30 prosent av høyere ledere måtte gå.

SOURCE ARTICLE

royaldutchshellplc.com and its also non-profit sister websites royaldutchshellgroup.com, shellenergy.website, shellnazihistory.com, royaldutchshell.website, johndonovan.website, shellnews.net and shell2004.com are all owned by John Donovan. There is also a Wikipedia article.

0 Comments on “Snur Shell på hodet”

Leave a Comment

%d bloggers like this: