Royal Dutch Shell Plc  .com Rotating Header Image

Snur Shell på hodet

LB_Peter_Voser__169051c.jpg

Finansdirektør Peter Voser som overtar som toppsjef i Shell 1 juli 2009. Foto: Fred Ernst, AP/Scanpix

Snur Shell på hodet

Påtroppende Shell-sjef Peter Voser ventes å offentliggjøre store endringer i Royal Dutch Shell, skriver den britiske avisen Financial Times.

TDN Finans ,  Espen Bjerke

Publisert: 27.05.2009 – 08:43 Oppdatert: 27.05.2009 – 09:22

Påtroppende sjef i Royal Dutch Shell Peter Voser rydder veien for en kraftig omveltning blant oljeselskapets ledergruppe. Målet er trolig å få stålkontroll på kostnadene når han formelt overtar som Shell-sjef 1. juli

Tirsdag ble det klart at Linda Cook går av om bare få dager. Linda Cook ledet Gas & Power, Shell Trading, Global Solutions og Tehnology-virksomhetene. Det åpner ifølge Financial Times for en opprydning i ledelsen. Cook var blant favorittene til å overta som konsernsjef i selskapet i fjor.

Cook går av samtidig som at 200 av Shells øverste ledere møtes i Berlin for et todagersmøte der det nå er ventet at reorganiseringen vil bli presentert. Bakgrunn

Shell-ledere sier til Financial Times at de venter at reorganiseringen inkluderer en sammenslåing av selskapets gass/kraft-virksomhet med selskapets leting og produksjons-divisjon.

Ifølge royaldutchshellplc.com, som er et uavhengig nettsted for Shell-ansatte, vil mer enn 30 prosent av høyere ledere måtte gå.

SOURCE ARTICLE

royaldutchshellplc.com and its sister websites royaldutchshellgroup.com, shellenergy.website, shellnazihistory.com, royaldutchshell.website, johndonovan.website, shellnews.net and shell2004.com are all owned by John Donovan. There is also a Wikipedia article.

0 Comments on “Snur Shell på hodet”

Leave a Comment

%d bloggers like this: