Royal Dutch Shell Plc  .com Rotating Header Image

Cash.be: Duizenden banen op de helling bij Shell

30 december 2007

(Belga) De Engels-Nederlandse oliegigant Shell is van plan duizenden werknemers te ontslaan. Het bedrijf zou een belangrijk deel van zijn informaticadiensten uitbesteden. Dat blijkt uit interne documenten die zondag zijn gelekt op internet.

In een mail van 19 december spreekt Goh Swee Chen, de verantwoordelijke voor de informaticainfrastructuur van de oliegroep, van een saneringsplan dat “belangrijk” zal zijn en dat zou kunnen leiden tot een periode van onzekerheid. Op de site royaldutchshellplc.com, die dienst doet als forum voor ontevreden Shell-werknemers, is sprake van duizenden ontslagen. Op de site zegt een anonieme werknemer van Shell dat de sanering 3.200 van de 3.600 werknemers van de IT-afdeling kan treffen. Een woordvoerder van Shell wilde zondag niet reageren op de berichten, maar bevestigde wel dat de oliegroep een reorganisatie doorvoert om de kosten te beperken. Bij Shell werken in totaal 108.000 mensen, van wie 3.000 op de zetel in Londen. (LIM)

http://www.cash.be/articles/index.jsp?siteID=78&sectionID=1&articleID=31471

royaldutchshellplc.com and its sister websites royaldutchshellgroup.com, shellenergy.website, shellnazihistory.com, royaldutchshell.website, johndonovan.website, shellnews.net and shell2004.com are all owned by John Donovan. There is also a Wikipedia article.

0 Comments on “Cash.be: Duizenden banen op de helling bij Shell”

Leave a Comment

%d bloggers like this: